Ceyhan Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Ceyhan Ziraat Odası > Haberler > CEYHAN ZİRAAT ODASI BAŞKANI MUHAMMET BULUT'UN BASIN AÇIKLAMASI

CEYHAN ZİRAAT ODASI BAŞKANI MUHAMMET BULUT'UN BASIN AÇIKLAMASI

Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Muhammet Bulut, Çukurova çiftçisinin sorunlarını,Ankara da yapılan Akdeniz Bölge Toplantısında Genel Başkan Şemsi Bayraktar'a iletti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Akdeniz Ziraat Odaları Bölge toplantısı, Ankara’da yapıldı. Toplantıya, Adana, Antalya, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Mersin ve Osmaniye’de bulunan 75 Ziraat Odası’ndan Oda Başkanları katıldı.

Toplantıya katılan Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Muhammet Bulut, Ankara'da gerçekleşen toplantı hakkında Ceyhan'daki basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

MAZOT, GÜBRE, İLAÇ ÇOK PAHALI

Her bölge başkanının kendi bölgesinde yaşadıkları sorunları paylaştığı toplantıda Ceyhan'ın sorunlarını dile getirdiklerini söyleyen Başkan Muhammet Bulut, "Mazot, gübre, ilaç ve tohum fiyatlarının %100 arttığını, bu gidişle çiftçinin gelecek yıl tarla ekemez hale geldiğini, devletimizin süspansiyon (İndirim) uygulamasını talep ettik" dedi.

SÜT VEREN İNEKLER KESİME GÖNDERİLİR HALE GELİNDİ

Hayvancılıkta yem fiyatlarının yüksek olduğunu, süt veren ineklerin gönderildiğini ilettiklerini söyleyen Başkan Bulut; "Bizde anası olmayanın danası olmaz diyerek, yem fiyatlarında indirime gidilmesini talep ettik. Genel anlamda çiftçinin durumunun kötü olduğunu, hükümetimizin acil olarak duruma el koymasını, aksi takdirde çiftçinin tarla satıp iflas edeceğini genel başkanımıza ilettik" dedi.

ÇİFTÇİNİN BORCU ERTELENSİN

Muhammet Bulut, yaptığı açıklamada sözlerini şöyle tamamladı: "Çiftçinin kredi borçlarının hat safhada olduğu, Tarım Kredi ve Ziraat Bankasının borçları %32 gibi bir fiyatla ertelediğini bu rakamlarla çiftçinin yaşama şansının zor olduğunu, bunun yerine çeşitli afetlerden zarar gören ve kredi borcu olan çiftçiler için 2 yıl ödemesiz, 5 yıl taksitli süspansiyonlu krediye çevirilmesi talebinde bulunduk."

Gerçekleşen Akdeniz bölge toplantısında, çiftçi sorunları masaya yatırıldı. Toplantıların ardından hazırlanacak ayrıntılı raporlar ilgili bakanlıklara sunulacak

 

Toplantıya TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, TZOB Yönetim Kurulu Üyesi, Akdeniz Bölge Temsilcisi Ahmet Bahadır Sezgin ve Akdeniz bölgesi oda başkanları katıldı.